Verschillende soorten traphekjes

Van plan om een traphekje te kopen om je kinderen van de trap of buiten een bepaalde ruimte te houden? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten traphekjes met ieder hun eigen toepassing en manier van installatie. Hieronder hebben we alle verschillende soorten traphekjes op een rijtje gezet.

Traphekjes met spijlen

De meest populaire keuze bij een traphekje kopen zijn de typen met spijlen. Traphekjes met spijlen openen meestal aan de zijkant en zijn vaak gemaakt van metaal, hout of kunststof. Bij dit type traphekje is het belangrijk om te letten op de ruimte tussen de spijlen, zodat je zeker weet dat een kind niet er tussen door kan wringen met zijn heup of hoofdje.

Harmonica traphekjes

Dit type traphekje schuift in elkaar als een harmonica. Ook zijn er van deze zogenoemde vouwhekjes modellen die bestaan uit een soort lamellen die over elkaar schuiven. Vouwhekjes zijn erg gebruiksvriendelijke en solide. Verder komen harmonica traphekjes als best uit de test door het feit dat kinderen er niet op kunnen klimmen en zich er niet doorheen kunnen wringen. Een ander voordeel is dat er geen ruimte nodig is om het traphekje te openen. Ontdek hier de populairste harmonica traphekjes.

Oprolbare traphekjes

Naast bovenstaande types zijn er ook nog oprolbare traphekjes. Deze zijn populair omdat ze flexibel zijn en weinig ruimte innemen. Zeker als die helemaal opgerold is, dan neemt het weinig ruimte in beslag. Helaas voldoen ze bijna nooit aan de veiligheidseisen om een ondernemende baby tegen te houden. Vaak is het materiaal van het traphekje gemakkelijk naar beneden te trekken door een baby, waardoor er een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Je baby tegenhouden is natuurlijk de belangrijkste functie van een traphekje, daarom adviseren wij om niet te kiezen voor dit type.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *