Babykleding als kraamcadeautje: waar let je op?

Wanneer je op kraamvisite gaat, neem je natuurlijk een cadeautje mee. Vaak wordt er dan babykleding cadeau gegeven. Met babykleding zit je eigenlijk altijd goed! Maar als je zelf nog geen kinderen hebt, kan het soms best lastig zijn om de juiste kleding te vinden. Vaak worden er zelfs fouten gemaakt tijdens de aanschaf van babykleding. Daarmee bedoelen we niet dat de ouders de kleding niet leuk vinden, maar vaak zijn het foutjes zoals de verkeerde maat of bijvoorbeeld te warm of te koud. Wil je dit nou voorkomen? In deze blog leggen we uit waar je op moet letten.

De maten

Het is best lastig om babykleding te kopen in de juiste maat. De meeste baby’s hebben maat 50 in de geboorte, daarom zijn de meeste mensen geneigd deze maat te kopen wanneer ze op kraamvisite gaan. Maar vergeet niet dat de ouders waarschijnlijk zelf al veel kleding in deze maat hebben aangeschaft voor de geboorte. Ook is dit natuurlijk de maat waar de baby het kortste in zit. In de eerste weken groeien babys namelijk het snelste. Het is dus beter om bijvoorbeeld een kraamcadeau in maat 56 te kopen. Wil je nou echt zeker weten dat je cadeau gebruikt wordt? Dan kun je het beste een cadeautje uitzoeken in een maatje 62, hier zullen de ouders waarschijnlijk ook nog bijna geen kleding in hebben. Meestal passen baby’s dit ongeveer als ze 3-4 maanden oud zijn.

Het seizoen

Natuurlijk moet je ook rekening houden met het seizoen. En daarmee bedoelen we niet het seizoen op het moment van de aanschaf, maar juist het seizoen wanneer de baby de kleding gaat dragen. Als je kleding in maat 62 koopt dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat de temperaturen erg zullen zijn veranderd wanneer de baby de kleding kan dragen ten opzichte van het moment van aanschaf.  Daarnaast bestaat er de misvatting dat een baby altijd dikke en warme kleertjes nodig heeft, maar eigenlijk geldt dat alleen voor de eerste twee weken. Daarna kan de baby zichzelf al prima op temperatuur houden, dus je hoeft niet perse warme kleertjes te kopen! Tenzij het natuurlijk winter is.

En waar koop je de leukste kraamcadeautjes?

Aangezien de ouders zoveel kleding zullen ontvangen deze maanden, wil je natuurlijk wel een beetje origineel blijven. Onze laatste tip is dan ook om online te kijken voor kleding. Er zijn namelijk zoveel leuke webshops te vinden waar je de leukste babykleding (en andere cadeautjes) kunt vinden. Merken zoals bijvoorbeeld Noppies, Quapi of Z8 hebben misschien wel de leukste babykleding van het moment. Ben jij benieuwd? Volg dan de bovenstaande links en bekijk het aanbod! Wij wensen je veel succes met het uitzoeken van een leuk kraamcadeautje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *