Komst van je baby. Wat nu?

Bij een pasgeboren baby zullen er een aantal dingen geregeld moeten worden. Ten eerste zal je je kindje moeten laten inschrijven bij de gemeente – maar dat is niet het enige wat moet gebeuren. In dit artikel geven wij informatie wat er allemaal moet gebeuren wanneer je vader of moeder wordt. Lees snel verder zodat je op alles voorbereid bent!

Het krijgen van een kindje is een hectische en mooie tijd. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en er zal dan ook veel geregeld moeten worden. Ondertussen zal je je vooral niet te druk moeten maken, aangezien genieten natuurlijk het belangrijkst is. Hieronder volgen een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij de geboorte van een kindje.

Inschrijven gemeente

Allereerst moet je je pasgeboren baby binnen drie dagen laten inschrijven bij de gemeente. Dit kun je doen in je woonplaats of in een andere woonplaats. Ook is het soms mogelijk om het kindje te laten inschrijven in het ziekenhuis – dit is echter niet in ieder ziekenhuis mogelijk. Wanneer je je kindje niet op tijd laat inschrijven, kun je een boete krijgen. Het is niet mogelijk om de inschrijving tijdens het weekend of op feestdagen te regelen – houd hier dus rekening mee. Je zult zowel het paspoort van de vader als de moeder mee moeten nemen.

Geboortekaartjes versturen

Wanneer je vader of moeder bent geworden wil je dit natuurlijk aan je naasten laten weten. Dit kun je doen door een geboortekaartje te versturen. Tegelijkertijd kun je van het moment gebruik maken en de kraamvisite uitnodigen. Via het internet kun je eenvoudig een geboortekaartje ontwerpen en deze rechtstreeks naar je naasten versturen. Er zijn websites met eenvoudige ontwerp programma’s, waarmee je een geboortekaartje kunt ontwerpen. Wie een geboortekaartje extra persoonlijk wilt maken, voeg een persoonlijke tekst en een foto van de baby toe. De ontvangers vinden het leuk om de baby direct op een foto te kunnen zien. Bekijk hier hoe je zelf een geboortekaartje kunt ontwerpen.

Overige dingen regelen

Daarnaast zijn er een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden, zoals het openen van een spaarrekening, het aanvragen van een zorgverzekering en daarbij kun je ervoor kiezen om een voogdij te regelen. Gelukkig heb je hier geen haast mee en kun je dit op je gemakje regelen. De meeste zaken zijn overigens online te regelen, waardoor je alles dus snel en efficiƫnt kunt regelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *